Sunday, 20 April 2014

.::Down memory lane..MRSM Kubang Pasu::.


time2 aq kalut nk kena study sbb final exam lgi sebulan ni jugaklah segala memori nk terimbau...haishlaaaa
tp xpa..disebabkn memori dh terimbau meh kita karang memori mnjadi satu warkah berlagu pilu errr hehe
WELCOME TO OUR LIFE

meh kita mula dgn perkara2 major yg berlaku dalam hidup kmi disna..antara nya..pada suatu malam minggu yg normal...kmi dok main make up2..rasa baley pny stock celak bnyk sngt so kmi dok main2 la..haaaa stock celak 2 dibawa semperna annual dinner..fatin amalina n yana dok boh la celak smpai nmpk mcm hantu..malam 2 bilik kmi dipenuhi dgn hilai tawa yg xingt dunia...fadzlin n hanim pn join skali...gelak mcm xingt dunia ttba from surau dengaq azan..time 2 pkoi 1 pagi..daannn kmi xlight off la yg pasti...ttba depa buat announcement dok dlm blk masing2 n baca yassin n tdoq..ater aq n tiqah yg mmg sedia dilahirkn penakut ni mmg cuba sedaya upaya dduk serapat mungkin sbb dh rsa something wrong..meanwhile..yana kelihatan sgt aneh n pelik as dy mcm ignore ja announcement 2 n keep tgk cermin...n tiqah mai bisik "weyh yana something wrong" aq mcm ohh noo please dont...fadlzin n hanim pn dh balik bilik masing2..smua bilik dh light off...
Ahli bilik tmbahan..rere

senyap sunyi suasa..yana yg disangka something wrong rupanya bukan..n ttba fatin amalina yg dok sebelah katil aq ni dok usha katil aq..more to usha syiling atas katil aq..aq hnya bisa terkelip2 tgk dy yg sememngnya mata dh dipenuhi celak n mnakutkan...ditambah pulak chaya koridor yg sikit2 msuk dalam kiub kami...dannnnn ttba dy bok kluaq bunyi bernafas yg mcm extreme skit..aq mcm haaaa sudah dh la sblh ktil aq...n syipa,yakni yg paling matured dalam kiub pn mmbaca yassin..ok2 kmi baca yassin ikut kiub time ni..aq n tiqah mmg dh dduk sjauh mungkin dri ftin amalina(nmpk dk kawan xguna 2 cna) n syipa dy mcm serba salah sama ada nk join aq n tiqah or nk dduk sblh fatin..lalu dy ambik kerusi n dy dduk tgh2 kiub..aq rsa mcm nk renggah gelak ja time 2..tp aq taw xkna dgn waktu n situasi lalu aq batalkn niat keji aq 2.. aq sedar tiqah jugak cuba tahan gelak tp renungan tin amalina trhadap kmi mnyebabkn kmi kmbali fokus pda yassin... ...kmi dri kiub B pn mngesot pelan2 memaklumkan apa yg terjadi kat warga kiub A yakni yana,fatin 505,baley n ton(tp ton tdoq) .... someone kena bgtaw sapa2 sblum fatin amalina jdi lebih teruk tp yg pasti smua org takut nk kluaq blik msing2..so someone kena p habaq kat ckgu la nmpknya...lalu mula la dilema dimana sapa yg nk kluaq p habaq(kluaq mcm takut nmpk ap2) or stay dlm bilik jga fatin (lgila mnakutkan)..so aq prefer kluaq dri stay dlm blik...ton yg tdoq nyenyak digerak n beliau dgn pending nya tertanya2 ap yg jadi...kmi pn mcm malaih nk explain from azan kat surau blablablaba,hny meringkas kn jomla bgn pi kluaq  sat... dan sememangnya time 2 malam n outfit kami (especially aq) sgt la menakjubkan hodohnya..kmi nk p pnggil warden kat wing B(kot) tpi xdk jawapan..n kmi p la merantau ke wing A plak...juga tiada jawapan..kmi mnjengah ke bilik kak pah untuk mnayakan perihal ini..lalu dimaklumkn kpd kmi bahawa nk dijadikan cerita..time 2 warden pompuan smua xdk..depa p pnjat gunung ap xtaw xingt..tp yg pasti kat surau ada group of people handling stu bdk yg kna histeria...so depa cadangkn p surau ja la habaq ap yg jdi..n kna la pkai senonoh skit kn nk p surau ada bdk laki..n malas nk patah balik billik pas2 kmi pinjam jala bju bdk2 bilik kak pah..dan smestinya xsama size dgn aq..tp mcm arghh lntak la aq nk cepat ja...tp aq rsa mcm mnyesal xpkai elok2 skit bila sampai surau..ada la 5-6 bdk laki form 5 disana...tiqah ton dah awai2 tolak aq kedepan n mnyebabkn aqla yg kena habaq ap yg terjadi..kalau xsilap time 2 aq berkomunikasi dgn muhaimin...malu nk matiiiiii bukan sbb malu ckp dgn laki tp sbb penampilan aq 2 mmg mcm ssuatu yg sukar digambarkan...dari tudung smpaila skirt,smua pinjam..smua besaq untuk aq yg kering (time 2la,lani gemuk dh).. mngkin hny perasaan aq,tp aq rsa moi jugak turut menahan ketawa..tp kita abaikan part tu...moi suruh la buat itu ini n he said klau jdi lgi teruk satgi depa nk msuk bilik....dengaq2 dy kata lagu kmi boh gear 5 trus lari pi bilik..bkn sbb nk habaq depa kat bilik 2 apa perlu dibuat tp KENA KEMAIH BILIK OIIIIII..sbgai juara bilik tercantik masa mnggu aktiviti,kmi xboleh jatuhkn maruah kmi haha..k2 kmbali ke cerita asal...sekembali nya ke bilik,smua barang2 yg berkecamuk depa sumbat dalam almari aq..hislaaaaa..tpi xpa demi reputasi kan..yg pling xleh blah,tiqah ambik selimut dy n buat langsir between kiubs..konon nk ttup kesepahan kiub sebelah...tp last2 bdk2 lki xmai pn sbb kmi xp habaq updates kat depa..depa kata nk pindahkn tin amalina from kiub B ke kiub A..dy nk jalan pn xleh la..kmi kna tolak dy beramai2..time ni lagi la aq nk gelak bila tgk muka soorang2... haha baley la paling lawak..dy bomoh segera time 2..aq xtaw nk describe mcm mna...tp kalau dy xdk lgi kmi xtaw nk buat ap2 kan...pakat2 berzikir xberenti2..baca ayat kerusi la..yassin pn beberapa kali ulang..ada skli baca yassin 2 kmi dgq org jerit dri surau..aq n tiqah celapak lari n  tnggai yana dgn fatin..haha,tekejut smpai terbaling yassin 2...
masa annual dinner

mcm2 la dh buat..smpai kmi smua xlrt la..aq mcm nk kata ni fatin lani dh pkoi 5 pagi dh weyhhh esok ada prosa hg taw dh..letih la bgn laaaaa..sedaqlaaaaaaa....smua org dh mcm putus asa..aq rsa mcm nk cadangkn sapa2 buat teh panas ja untuk mngisi kekosongan 2..tp aq batalkn niat buat kesekian kalinya bila tgk mata ftin..nasib baik dy xtrjerit2 terlari2..cuma muka n expression dy ja nk telan org..hanya yana ja yg msih dok berusaha pulihkn fatin...dy dok buat drama ayaq mata..dok ckp'hg ingt dak tin kita pnh blablablabla' aq nk tergelak jugak sbb aq dok bayang yana cuba pujuk org yg nk terjun banggunan tp xpa atleast dy buat somthing...dalam pkoi 530,agak mngejutkan,aq dok hujung kpala fatin,pas2 ttba fatin langut n tgk aq..aq yg dri takut dh jdi xtakut dok buat muka mnyerupai beruk skit2..tgk2 dy gelak...pas2 dy dh sedaq...pas2 dy kata dy xingt apa2...pas2 esoknya masa prosa addmath,.kmi pakat2 letak kpla atas meja n dibuai mimpi haha...lps2 dy pulih 2 pakat2 smbung gelak balik dgn girangya..
ahli2 kiub B




ahli2 kiub A
almari kasut kmi cantik kan (kiub A)

almari kasut (kiub A)
aq ingt jugak ada skali ni smngat study membara2...kami smua la..mai hari jumaat ada usrah sbnaqnya tp kmi buat2 lupa(adik2 jgn ikut prangai ni ye) buat2 stay kat block akedemik study...bdk2 laki smua dh p masjid..time 2 syipa n yana dh letak jawatan n junior dh naik tahta..pas2 ada 2-3 junior mai kls 505 n said kak p surau lani,usrah dh nk start...kmi pn mcm ahhhhhh kena halau pulak..disebabkn kredibility syipa n yana,,kmi pn akur..xla akur sgt sbnaqnya sbb konon2 jln nk pi surau skali kona masuk asrama...hishlaaaaa..pulun 2 pulun jugak aihhh...pas2 dok dlm bilik,bajet boleh study dgn aman..time 2 kiub A pny pintu rosak..boleh msuk guna pintu kiub B ja..kmi pn pkat2 berkmpung kat kiub A la..skali ada la pulak yg nk spotcek asrama 2...grrrr...n aq xingt sgt exactly tempat2 mnyorok..tp most of us nyorok bawah katil..the rest masuk almari...aq taw bdk 2 taw kmi dlm blik..dy trus cuba n mncoba..dan mngkin dy xmaw cari masalah dgn senior..lalu dy beredar...tpi kmi xla boleh study dgn aman sgt sbnaqnya sbb rasa bersalah 2 mnyengat dalam diri..lalu esoknya kmi p jumpa ustazah mngaku kesalahn n mnx maap(stelah dipaksa oleh syipa)...
loker buku dlm kelas


jahat2 kmi  pn..kmi kemas klas ok


kecuali yg pkai spek 2,,yg lain sapa nk bt menantu boleh pm saya

tu kejahatan berkelompok...dan aq xlari dri kejahatan individu haha..kdg2 mkn kt dewan makan boring gila ooo...buat2 sakit n pi hospital 2la cara pling baik untuk beli nasik goreng kat luaq...kdg2 aq rsa pakcik van maktab hat dok hntaq org sakit p klinik 2 pelik ja bila stiap kali aq balik,aq beli nasik goreng..bukan sebungkuih...smestinya 8 bungkuih n kdg2 lbh sbb bdk2 2la order kan sapa lagi haha..tp pada suatu hari kaki shera sakit,time 2 pagi la ada kelas..dy nk p hospital..selalunya aq p hospital petang time prep,xpnh p pagi la..pas2 tringin pulak nk p pagi kan..lgipun time 2 pendidikan islam..aq mcm boring( astagfirullahalazim)..aq pn nk konon2 teman shera p hospital..aq xsangka la pulak kalau nk p hospital pagi ketat skit peraturan dy..haji man (xingt jawatan dy) smpai bok kluaq thermometer pny nk cek suhu aq bila aq claim aq demam..haishhh bengang ja aq rsa time 2 bila dy kata aq xdemam n xyah p..n tula bila satu pembohongn perlu diikuti dgn pembohongan yg lain...aq ckp aq demam malam ja..mai pagi xdemam..tp btoi jugakla ada skali 2 aq demam mlm haaa aq xtipu kan..pas2 dy pn bgila aq p hospital...time 2 ada 2,3 org bdk demam jugak...so kmi p la..aq rsa aneh pulak bdk2 tu dok batuk2 dalam van aq dok boleh sembng buat ramah dgn pakcik van 2..dan dh dsbbkn aq dh smpai hospital,aq pn msuk jla jpa dokter kan...pas2 dokter tny demam bapa hari,,aq pn jwb demam malam ja..dlm nk dekat seminggu...toooooooo dia pny exaggerate depan dokter... tp aq mmg demam malam pn time 2 weyhh xtipu..dan bertapa malangnya nasib aq bila one of bdk yg p skali dgn aq 2 disyaki kena H1N1..aq pn pulangggg ke maktab dgn nasik goreng sperti biasa..pas2 esok nya time prep ada announcement NOOR SYAHADAH 505 SILA HADIR KE HOSPITAL PETANG INI UNTUK UJIAN DARAH.. aq mcm weyhhhh aq xdemam pn aq tipu jaaaaa....tp kalau aq mngaku lgi parah kan..so aq pn follow the flow jela..at least aq dpt nasik goreng lgi lps ni...pas2 cek p cek mai xdk apa2..llu aq plang ke maktab..selang 2,3 hari lgi..ada group of doktor n nurse mai maktab untuk cek student yg ada symptom2 H1N1 nila..adala announcement ckp sapa ada batuk2 selsema2 boleh mai kat dewan besaq...dan smnit lps annoucemnt 2,depa ada sbut nama2 org n xktinggalan nma aq jugak,diminta ke dewan besar dgn segera...aq mcm nk jatuh kerusi la time 2..depa buat aq mcm nazak sdgkn aq dok bergumbira dalam kelas..depa interview mcm2la..aq cuba negative kan jawapan aq..pas2 dy bagi aq topeng muka n depa suruh aq pakai sedia...n kawan2 mula mnjauh dri aq..depa takut berjangkit walaupun aq dh jelaskn ap yg berlaku(yg rapat ja taw ap yg jadi)..2 la balasan bgi org yg mnipu..
dalam kelas

seperti yg sedia maklum,berjemaah dalam surau merupakan perkara pling sukar untuk dilakukan bg kmi (malaih sngguh*geleng kpla* ).. subuh 2 la paling susah..aq n baley mnusia  pling last nk bgun tdoq..kmi jugak antara mnusia yg sllu tertinggai perhimpunan...aq selalu berjaya ja ponteng perhimpunan tp aq xtaw la mcmmna stu hari 2 ada bdk mai panggil kak syahad,ustaz manzur pnggil sbb xmai perhimpunan...aq mcm adoiiiiiii...cna depa taw ni..time 2 tapak perhimpunan dh kosong..org pakat2 msuk kls nk start kelas..aq plak dok berdrama tgh2 tapak 2 dgn ustat manzur..kena rotan sebijik kat situ n berlalu dgn muka yg malu..ckp psai ustaz manzur..beliau jugak pernah rampas gelang aq masa tgh exam...arghhhhh stress...aq dok jawab exam ttb mai mintak gelak...ada or kata ustat rampas mp3 dri aq..hailaa motif sgt aq pkai mp3 time jwb exam haha...tp last2 ustat bg blik gelang 2..aq syg gila gelang 2..dy ikut aq mai uk jugak..kembali pada solat jemaah.,.. ada skali 2..dok mkn dlm blik pas2 ada azan..kmi knai la kan sapa azan 2..pas2 ton dgn drastik nya..."aq kna p ni jemaah ni,kna p" .... hahahaha..dan ada stu kali magrib 2...ada warden cek...bila cikgu panggil bdk2 pmpuan yg xpi surau masa 2 untuk msuk n berdiri dlm surau..time 2 langsir bukak n bdk laki boleh nmpk n antara yg dok berdiri 2 adalah tiqah..dlm hati dok ckp selamat aq mai surau...aq ternmpk muka mail jugak merah masa itu haha..
nk pi surau dah time ni


bilik kmi ada wallpaper ooo

it was 4th july when i buzy dgn pangilan free aq (jgn xtaw bawak henpon p mktb dulu) haha...aq xprasan yg depa cuba takut2kan aq dgn dok cerita kisah2 hantu..fatin 505 n yana la paling pulun skali dok takutkan aq..part 2 depa mmg sgt berjaya..mai malam..aq p prep sat ja..pas2 aq balik nk smbung gayut haha..dlm perjalanan aq terserempak dgn warden n alhmdulillah aq berjaya berlakon sakit lalu dy bgi aq pling asrama tidoq..aq brani balik sbb yana ada dlm bilik..dy demam(buat2 demam) time 2..so aq pn haa xpla dy tdoqla aq gayut..pas2 ttba yana nk p kls ambik buku..aq mula2 rasa ok ja..pas2 dok sorang2 dlm bilik mcm seram la pulakkk...lalu aq bergegas lari balik kelas haha..mai malam 2..ttba nk light off awai plak..lma ni xlight off smpai pagi pn..pas2 ttba syipa n yana dok buat kalut kata ada meeting LDP..dannn semangnya ni masa yg tepat untuk smbunyikan henpon..dulu kalau syipa n yana xdk 2 mksd ada spotcek n kmi pkat2 kumpui henpon n letak bawah almari yana..tu yg pling selamat skli hah..tpi yg aq pelik malam 2 fadzlin xpulak p meeting,..dy pn LDP jugak..pas2 tiqah plak ttba rajin nk tny addmath kat aq..lgi bertambah pelik bila dy tny soalan yg mmg simple..aq mcm aihhh bdk ni..dok pkiaq jugak soalan susah boleh ja dy jawab,.mai soalan basic dy buat pending pulak..tpi aq jawab jla..mata aq mcm ternmpk jugak kat kiub sblh atas katil fatin 505 ada mcm benjol2 pelik yg diselimutkan..n malam 2, ton hilang dari radar...xdpt dikesan.,.baley dok kalut mnx henpon aq sbb pnggilan free tp aq kata aq kna sorok sbb LDP ada meeting tuu...dy plak dgn yakin nya dakkkk aihhh bgi ja kat aq,,xdk spotcek pny..konfident ja dy kan..anehhh sllu dy yg cuak...pas2 ftin amalina dok xdok p tdoq skatil dgn yana..pas2 yana panggil aq suruh ambil panadol dlm almari ton..aneh jugak aq rasa..apa fungsi fatin amalina dsbelah hg,susah2 ja pnggil aq di kiub sebelah.. aq dh rsa pelik n once aq bukak almari 2..munculla makhluk pontianak yg mnyerupai ton...tuuuuudiaaaaaaa depa make up dy..mmg mcm hantu..kalau depa buat hantu pocong mmg pengsan dh aq kat situ..pas2 ttba syipa muncul bawak kek smbil nyanyi happy brthdy...hanim fadzlin dik tin,ton baley smua nyanyi2..huaaaa terharu yaaa amat...gigih sungguh depa merencakan smua ni..aq sgt terharu tp xleh nk nangis depan depa,wanita kental la katakan hihi...benjoi2 atas ktil dik tin 2 rupanya belon..it was a day to remember seriusly...dannn lps bersuka ria..depa ajak baca yassin...yg part lawak 2,syipa habaq before buat smua 2 depa rujuk mujahid dulu haha..nk tny ok ka dak..pas2 muja kata lps celebrate 2 baca la yassin...mmg mngikut arahan..kmi kan bdk baik...

The Cake!!!! celebrate borthday smua org sbnaqnya

ni nama dy kak syahad...(berlakon baik)


ni cara bdk2 bru jumpa kamere tangkap gmbaq..


mari kita beralih pulak ke dewan makan..time supper la selalunya tunggu mknn lebih..kadang bawak tapawey nk tapau mknn..tpi sllu ambik pinggan dining hall trus..tp tula bila bok balik mknn kat bilik msti pinggan tu mcm malaih pulak nk hantaq..bnda ni sllu terjadi time bulan posa...dan yg aq rsa bengang tu abg dewan mkn 2 sllu tny aq bila nk bgi pinggan...buat mcm aq sorang dok ambik pinggan...yana lgi dasyat,bok blik tray besi truih...masa makan ikan keli lgi best..aq akan cuba kumpuikn kepala ikan keli 2 pas2 tgn kanan suap nasik,tgn kiri buat kpla ikan keli 2 jadi kereta ats meja 2...dy lbh kpd mengotorkn meja sbnaqnya haha...ada skali 2 masa posa..org lain ttup pinggan guna surat khabaq ja..bdk ni bawak tdung saji dgn bangga nya..pas2 last2 kucing naik atas meja n tolak tudung saji n ambik ayam dy..dy menagis gila2..haha tabahkn hati adik form 1..hanim pnyala gelak kt bdk 2..smpai hari ni dy dok stalk bdk 2 lgi ish3
bergambar di dewan makan

dalam kelas pn mcm2 la kmi buat dulu...tmbah pulak kehadiran teha n aini,mmg act as catalyst untuk kjahatan...tp kjahatan kmi bergerak secara gerila skit sbb klas 505 kls mayat..kalau jahat terang2an dy mmg sgt terang n di-highlight-kan... so tula kna scara gerila..aq n hanim bawak masuk anak patung dalam kelas dulu...tpi anak patung kmi dh mcm anak ptung smua org dh...pakat dok gomoi2 dy...depa nma moo n si hodoh haha..depa sgt berguna tmbah2 bila ckgu xmsuk kls n 2la masa untuk beradu....masa minggu aktiviti,ada country around the world,klas kmi dapt UK... pulunla kmi buat snowman dri surat khabaq...tpi last2 jdi la jugak kan...ohhh yeahhh aq penah kena berdiri kat luaq sbb xbuat kja addmath..tp ntah knapa aq rsa best pulak kena berdiri kat luaq...k2 abaikn part 2..
si hodoh dan moo

me n hanim


ahli2 kelas mayat 505


time prep
prep di petang hari


ni meja aq..belah kanan bawah 2 gmbaq sheikh muzafar haha


 nk tunjuk gak loker aq 
zaman hingusan
selalunya perkara pelik bukan jahat aq buat dgn fadzlin..ssuai la dgn kepelikan dy 2kan..bnda2 pelik 2 aq rahsiakan jla buat masa ni haha..pnjng sgt klau nk tulis bnda2 aq buat dgn dy ni...


malaih nk rotate,,gud nite fadzlin haha
how time flies...dah 4 tahun berlalu n they all grown up (aq pon la...err sikit)..haha..smua dh matured dh (hope so) haha...
graduation day TT

dannn....2 tahun berlalu dgn sgt pantas...kmi pn graduate dgn jayanya...n slps 2 masing2 bawak haluan sndri..yet still kmi contact each other...harap always keep in touch n buat reunion besaq...sja la aq nk attach gmbaq2 terbaru hampa kat bawah ni..sorry curi gmbaq kat mna2 sumber hehe..
dannn after 4 years........
fadzlin sakina
currently studying kat USM...dh bertunang ..

siti nur atiqah
study kat UNIMAS....tunggu masa ja nk dapat rombongn meminang dri jepun...


norhasyifa
study kat USM..dh kena risik baru2 ni


zaidatun nain
study kat USM jugak..enganged hahaha...

nurliyana
study kat UMT.. masih setia menunggu yg lama

farah hanim

study kat UTM..complicated relationship
fatin nur amalina
study kat UNIKL..taken!

nur Syafiqah(baley)
study kat UPSI...in a relationship



nuraini

study kat USM jugakkk... kami sama nasib stakat ni,single

nur fatin
study kat UITM...senasib dgn aq,masih lgi single


may our ukhuwah last until jannah..looking forward to see all of you this summer... love all of u...













semoga hari esok better than today, in shaa Allah

No comments:

Post a Comment

Statcounter